torsdag 8 mars 2012

I am human

Då var det 8 mars igen, även känt som min bästa väns storebrors födelsedag, alla som heter Sivs namnsdag, dagen då Konstantions Stefanopoulos valdes till Greklands president eller internationella kvinnodagen.

Jag tycker att det är en fin tanke med en dag då man uppmärksammar allt förtryck som har funnits mot kvinnor, men samtidigt undrar jag varför männen inte har någon egen dag eller varför man inte bara har en dag då man uppmärksammar allt förtryck mot alla. Ingen ska behöva bli sämre behandlad för att personen i fråga är ett visst kön, oavsett om det är en man eller en kvinna, man ska alltid se till individen och därför tycker jag att det borde finnas en dag då alla ska vara stolta över sig själv, oavsett om man är man, kvinna, hermafrodit eller inget alls. Egentligen ska man få känna så jämt, men det är lite som alla hjärtans dag, trevligt att uppmärksamma helt enkelt.  Jämställdhetsdebatten är lite för inriktad på att det är kvinnor som har haft det dåligt, vilket vi i och för sig har, men även om män har haft rösträtt längre så har de inte heller haft det så lätt med alla normer som läggs på dem också. Dessutom tror jag i alla fall att lider en så lider alla och så olika är vi ju inte egentligen. Därför tycker jag att alla ska få känna sig stolta över de de är idag och att allt förtryck ska uppmärksammas, inte bara det som är riktat mot kvinnor.

3 kommentarer:

 1. Männen har visst en egen dag. Den 19. november är det "International Men's Day".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är frågan, varför uppmärksammas inte den?

   Radera
 2. Den uppmärksammades också. Och saken är att om det inte hade varit för twitter hade jag inte vetat om att det är internationella kvinnodagen heller.

  SvaraRadera